Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с климатика? Работи ... ама не работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
    P.S. Разбирам те напълно, че ти се иска да е по-добър климатика (и на мен ми се иска), ама това е положението - толкова си може климатика на 156-та
    Този двузоновия климатроник духа супер студено при всякакви външни температури, въпреки че е със същия компресор, като на 156 преди ФЛ. На 30 градуса външна темп. го пускам на 24°C щото иначе става много студено и ме боли главата.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Днеска карах служебното Маренго...което не блести с нищо честно казано,като екстри, но за 2 минути климатика прави снежни бури вътре....
      не вЕрвам в 156-ца фейслифт с н-зонов климатроник да не може....
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
        То май всъщност само на 2.4JTD компресора е различен и там количеството фреон е друго, както и на маслото, но сега по спомен мисля беше 500гр, докато на бензиновите и 1,9 е 650
        Моята 1.8 ТС я бяха напълнили с 650 и правеше свръхналягане и компресора изключваше през 10 секунди и съответно не изстудяваше (то и компресора гръмна, ама тва е друга тема). Оказа се, че от 2002 г. бензиновите ТС се пълнят с 550. Сега си работи перфектно, ма номерът е да уцелиш сервиз, където знаят какво правят.

Comment

колеги имам странен проблем от днес сас алфа 147 съм и зареждах преди месец фреон изведнъж започна да духа студено само от дясната духалка а по средата само от дясната страна и не духа много студено но от ляво е топло.... какъв може да е проблема?

Comment

Двузонов ли ти се води климатика?
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
              Двузонов ли ти се води климатика?
              да но аз съм пуснал да духа едно и също от двете страни на максимално студено и от шофиорската страна е направо топло а от другата страна е хладно...

Comment

Нещо има проблем с клапите вътре сигурно.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Абе колко фреон събира по каталог колата от подписа ми - двузонов климатроник , че скоро го пълних (казаха, че събирал 850 гр.), но нещо не изстудява като хората?
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                    Абе колко фреон събира по каталог колата от подписа ми - двузонов климатроник , че скоро го пълних (казаха, че събирал 850 гр.), но нещо не изстудява като хората?
                    550 или 500..

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      Колкото по-нова е колата - толкова по-малко фреон. Това по принцип. На твоята не вярвам да е 850. Не знам за дизел, но за бенз писах по-горе, 550. С повече не работи като хората.

Comment

Последно 550, 500 или 650, както беше писал един колега по-горе?
                        Last edited by RPWWD; d.m.y г., 14:13.
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

След 2002,когато започва вътрешния фейс,количеството е 550 гр. R134
                          Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                          Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                          Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                          Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                          Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                            След 2002,когато започва вътрешния фейс,количеството е 550 гр. R134
                            Мерси, утре ще ида да ми го поизточат, че с тия 300 гр. отгоре нищо не прави.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Сорка за грешката,количеството е точно - 500гр - R134
                              Масло за компресора - SP10
                              Количесто - 130 cmi
                              Вискозитет - Sp10 = 46

Подведох те,понеже на мойта сложихме 550 гр,уж да духа по-добре
                              Не,че не съм доволен,7 градуса си държи на външна 34-35
                              Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                              Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                              Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                              Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                              Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

СпИцЯлни благодарности на Кукер-а, който ми оправи климатика с манометърче, една бутилка фреон и една електронна везна
                                Сега духа 5.4 градуса....

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                                X